Stötvågsbehandling i Stockholm

Ultraljudsundersökning

Vid en ultraljudsundersökning sänds svaga ljudvågor in i området. När ljudvågorna studsar tillbaka skapas en bild av vävnaden som visas direkt på bildskärmen. Olika vävnader kommer se olika ut på bilden då ljudvågorna reflekteras eller absorberas olika mycket beroende på struktur.  

Ultraljudsdiagnostik är en snabb och effektiv metod för att utreda muskel-, sen- och ledbandsproblem i bland annat axel, knä och fot, men kan också användas för att undersöka andra leder såsom höft, armbåge och hand. Undersökningen kompletteras alltid med en klinisk undersökning av området för att man ska få en helhetsbild av besvären. 

Fördelar med ultraljud

Muskuloskeletalt ultraljud ger en snabb inblick i potentiell skada eller sjukdom i rörelseapparaten. Det brukar benämnas som ”gold standard” gällande undersökning av senor då man till skillnad från en magnetröntgen även kan undersöka senan i rörelse. Ultraljudsdiagnostik kan också användas för att övervaka förloppet av en skada eller överansträngning och därmed säkerställa att du får den hjälp du behöver för att bli frisk igen. Det är helt smärtfritt och man får ett svar på en gång!

Boka din ultraljudsdiagnostik hos Anton eller Adam och få en noggrann utredning av dina besvär för att påbörja din väg till återhämtning!

Boka din ultraljudsundersökning här >>

Stötvågsbehandling

Vanliga områden/skador att undersöka:

  • Smärta i senor såsom hälsena, tennisarmbåge, golfarmbåge, axelns rotatorcuff, hopparknä, löparknä eller plantarfasciit/hälsporre

  • Slemsäcksinflammation i axel, höft eller knä

  • Ledbandsskada eller meniskskada i knät

  • Kraftiga muskelbristningar 

Ultraljud kan inte användas för att identifiera skador längsmed ryggraden.

l

Webbokning

Boka tid hos naprapat eller fysioterapeut / sjukgymnast.

Telefonbokning

Ring: 08 - 640 00 60

Telefonbokning

Ring: 08 - 640 00 60

Inför ditt besök

Information bra att veta inför ditt besök på vår klinik.

Om oss

Låt oss presentera Stockholms RehabKlinik CITY!

Företagskund

Investera i god rygghälsa för produktiv och välmående personal.