
Alpin Träningslära 2
”Funktionell anatomi och träningslära inom alpin skidåkning” är skriven av naprapaten Robert Hansson. Boken visar hur en djupare förståelse för skidåkningens anatomiska och fysiologiska beståndsdelar och dess helhet kan användas för att optimera en skidåkares utveckling och prestation. Åkarens individuella förutsättningar, ålder och mål är utgångspunkten för att skapa den bästa träningen och de långsiktiga resultaten.
Boken tar upp den mest betydande kunskapen i ämnet på ett lätt och pedagogiskt sätt. Den vänder sig inte enbart till tränare och skidlärare utan också till de tävlingsåkare och friåkare som vill förbättra sin skidåkning genom att öka sin fysiska kapacitet på bästa möjliga sätt.
Om författaren
Robert Hansson är legitimerad naprapat, ägare till Stockholms RehabKlinik SC och en ofta anlitad expert inom anatomi och träningslära. Han är examinerad skidlärare och aktiv som kursledare och föreläsare inom Svenska Skidförbundet, Frilufsfrämjandet, Svenska Skidlärarföreningen samt andra utbildningsorganisationer och skolor. Intresset för anatomi och träningslära tillämpar Robert både inom alpin skidåkning och som tränare för barn och ungdomar, bland annat i puckelpist och trampolin. Robert är medförfattare till ledarskapsboken Will-Skill-Hill – Att leda genom utmaningar.
För att kontakta Robert skicka ett mail till robert@srkc.se
Här kan du läsa mer om Robert Hansson »
Beställ boken genom att skicka ett mail till info@srkc.se. Ange namn, adress och hur många böcker som du vill beställa. Priset för boken är 390 kronor. Bokens omfång är 250 sidor.

En blogg om alpin träningslära
Här kommer inom kort inlägg inom prestationsutveckling, biomekanik, motorisk kontroll och lärande, mental träning, ledarskap, träningslära mm. Allt kopplat till alpin skidåkning. Tills dess kan ni besöka och följa ”Funktionell anatomi och träningslära inom alpinskidåkning” på Facebook!
Nu finns det en ny artikel om träningslära att läsa!
Den senaste artikeln handlar om vad som är skillnaden mellan motorik och koordination. Begreppen blandas ibland ihop och används inte allt för sällan synonymt. Men det är en tydlig skiljelinje mellan dem – den ena sker inne i kroppen och den andra kan betraktas...
Nu finns det nya artiklar att läsa om alpin teknikutveckling!
Den senaste artikeln handlar om vad som är skillnaden mellan om åkaren har ett yttre eller inre fokus och hur det påverkar prestationen. Tryck här för att läsa mer >>
Inför ditt besök
Information bra att veta inför ditt besök på vår klinik.
Om oss
Låt oss presentera Stockholms RehabKlinik CITY!
Företagskund
Investera i god rygghälsa för produktiv och välmående personal.